anonym81

Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av Anonym81 - 9 augusti 2009 00:08

En flicka försvinner från ett radhusområde. Har grannen, journalisten Mauritz, någon del i detta? En roman som närmar sig den psykologiska thrillern. En genre som blivit Inger Frimanssons kännetecken sedan framgången med God natt min älskade som fick Svenska Deckarakademins pris som bästa svenska kriminalroman


En helt ok bok


får tre EEE i betyg

Av Anonym81 - 9 augusti 2009 00:00



En plats i solenEn plats i solen

En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien – alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.

Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla.
Den är en direkt fortsättning på Livstid.


Vid sidan av sitt författarskap är Liza Marklund även krönikör i tidningen Expressen, Unicef-ambassadör och delägare i Piratförlaget. Hennes romaner har sålt i åtta miljoner exemplar på trettio språk. De har nominerats och belönats med en rad priser och utmärkelser, bland andra Polonipriset, Svenska Deckarakademins debutantpris, Bästa svenska deckare, Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, SKTF:s pris, Scanorama Awards samt Svenska Litteraturpriset. En plats i solen är hennes elfte bok.

Av mig får boken bara 3 EEE livstid var mycket  bättre och jag hade hoppats på att spänningen skulle hålla i sig i denn bok med.

Omröstning

Vad vill ni läsa om på min blogg?
 Mode för överviktiga
 Viktminskning
 Dikter
 Noveller
 Boktips
 Filmtips
 Dagshändelser
 Tankar om allt möjligt som kan dyka upp... samhälls, filosofiska, psykologiska....
 Hästar och ridning
 Min träning

Fråga mig

2 besvarade frågor

Gästboken- Lämna ett meddelande tack!

Presentation


WELCOME TO MY BLOGG

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards